Offentlige dokumenter

Offentlige dokumenter, resultater og udfald af I-RESTART-projektet

Tendenser og scenarieanalyse

Dette dokument analyserer og opsummerer tendenserne i tre forskellige sektorer i konsortiets lande og forbereder derefter tendenserne for tre planlagte scenarier: lokal rute for bæredygtighed, fortsat rute for bæredygtighed og teknisk rute for bæredygtighed.

Rapport om åbne dage

I denne rapport har vi medtaget generelle oplysninger om de åbne dage, der blev afholdt i de lande, der var involveret i projektet. Tilbagemeldingerne fra de medarbejdere, der var involveret og deltog i træningen, er blevet tilføjet til denne rapport for at give mulighed for forskellige synspunkter.

Rapport om presserende kompetencebehov pr. land og pr. sektor

I denne rapport har vi identificeret presserende behov for færdigheder, der fremmes af COVID-19-krisen og de nye teknologier, den grønne og digitale overgang til landbrugsfødevare- og veterinærsektoren.

Denne undersøgelse var baseret på tilgængelige resultater fra Skills Panorama-platformen fra CEDEFOP, som i en enkelt portal integrerer data og information om kompetencebehov og mismatch fra EU, ESCO-databasen, AER-rundbordsmødet i april 2021, EIP-Agri-seminaret om digitale kompetencer, IOF2020-projektet og alle nyttige input fra partneres tidligere eller igangværende projekter om emnet (FIELDS, PLANET, SAGRI, ASKFOOD, FIT4FOOD osv.).

Opdatering af database og platform

Dette dokument opsummerer aktiviteterne i forbindelse med indsamlingen af data, og hvordan databaserne blev struktureret. I-RESTART brugte platformen fra Erasmus+ Blueprint-projektet FIELDS, som allerede havde udviklet en database med de samme mål for dataindsamling som I-RESTART-projektet. Nogle ændringer var nødvendige for at adskille inputtene. Rationalet bag denne beslutning var, at dataindsamlingen skulle have samme struktur, men at partnerne og dataindsamlingen var af forskellig karakter. FIELDS indsamlede således primært data om landbrug, fødevareindustri og skovbrug med et stærkt fokus på bioøkonomi, bæredygtighed og digitalisering; I-RESTART indsamlede data fra dyreproduktion, veterinær- og fødevareindustri med et stærkt fokus på yderligere områder. Her er de dækkede områder: Digitalisering, bæredygtighed og bioøkonomi, forretning og iværksætteri, bløde færdigheder, One-health, sektorspecifikke nye tendenser.

Rapport om initiativerne i Pact for Skills

Rapporten diskuterer forskellige EU-initiativer og -rammer i forbindelse med kompetenceudvikling. Den begynder med en oversigt over den europæiske dagsorden for færdigheder, en femårsplan, der skal forbedre kvaliteten og relevansen af færdigheder, bygge bro over færdighedskløften og skabe et støttende økosystem for udvikling af færdigheder. Dokumentet introducerer også det europæiske år for kompetencer, som adresserer kompetencegab i EU og fremmer digitale og grønne teknologikompetencer gennem omskolingsinitiativer. Desuden fremhæves Pact for Skills som en fælles engagementsmodel, der fremmer samarbejde mellem offentlige og private enheder for at imødekomme kvalifikationsbehov og fremme livslang læring. Rapporten udforsker partnerskabet Agri-Food Pact for Skills, som adresserer kompetenceudfordringer i økosystemet for landbrugsfødevarer, og fremhæver I-RESTART-projektets relevans i forhold til at støtte Pact for Skills. Endelig rapporterer teksten om initiativet Food Knowledge and Innovation Communities (KICs) fra Det Europæiske Institut for Innovation og Teknologi (EIT), de europæiske uddannelsesrammer og værktøjer, der bidrager til udvikling og anerkendelse af færdigheder i Europa.