Public documents

Public documents, results and outcomes of the I-RESTART project

Trendi in analiza scenarijev

Ta dokument analizira in povzema trende v treh različnih sektorjih v državah konzorcija, nato pa pripravlja trende za tri predvidene scenarije: lokalna pot za trajnost, nadaljnja pot za trajnost in tehnična pot za trajnost.

Poročilo o dnevih odprtih vrat

V to poročilo smo vključili splošne informacije o dnevih odprtih vrat, ki so bili organizirani v vseh državah, vključenih v ta projekt. Temu poročilu smo dodali povratne informacije o zaposlenih, ki so sodelovali pri usposabljanju, da bi omogočili različne poglede.

Poročilo o nujnih potrebah po znanju in spretnostih po državah in sektorjih

V tem poročilu smo opredelili nujne potrebe po znanju in spretnostih, ki so posledica krize COVID-19 ter nastajajočih tehnologij, zelenega in digitalnega prehoda v kmetijsko-živilskem in veterinarskem sektorju.

Ta študija je temeljila na razpoložljivih rezultatih platforme Skills Panorama organizacije CEDEFOP, ki na enem samem portalu združuje podatke in informacije o potrebah po spretnostih in neskladjih iz EU, podatkovne zbirke ESCO, okrogle mize AER aprila 2021, seminarja EIP-Agri o digitalnih spretnostih, projekta IOF2020 in vseh koristnih prispevkov partnerjev iz prejšnjih ali tekočih projektov na to temo (FIELDS, PLANET, SAGRI, ASKFOOD, FIT4FOOD itd.).

Posodabljanje podatkovne baze in platforme

V tem dokumentu so povzete dejavnosti zbiranja podatkov in struktura podatkovnih zbirk. Projekt I-RESTART je uporabil okvir platforme projekta Erasmus+ Blueprint FIELDS, ki je že razvil podatkovno zbirko z enakimi cilji zbiranja podatkov kot projekt I-RESTART. Za ločitev vhodnih podatkov je bilo potrebnih nekaj sprememb. Razlog za to odločitev je bila enaka struktura, potrebna za zbiranje podatkov, vendar različna narava partnerjev in potrebnega zbiranja podatkov. Tako je projekt FIELDS zbiral podatke predvsem o kmetijskih, živilskih in gozdarskih sektorjih z močnim poudarkom na področjih biogospodarstva, trajnosti in digitalizacije; projekt I-RESTART pa je zbiral podatke iz sektorjev živinoreje, veterine in živilske industrije z močnim poudarkom na nadaljnjih področjih. Tu so zajeta naslednja področja: digitalizacija, trajnost in biogospodarstvo, poslovanje in podjetništvo, mehke veščine, enotno zdravje, nastajajoči trendi v posameznih sektorjih.

Poročilo o pobudah Pakta za spretnosti

V poročilu so obravnavane različne pobude in okviri EU, povezani z razvojem znanj in spretnosti. Začne se s pregledom evropskega programa znanj in spretnosti, petletnega načrta za izboljšanje kakovosti in ustreznosti znanj in spretnosti, premostitev vrzeli v znanju in spretnostih ter vzpostavitev podpornega ekosistema za razvoj znanj in spretnosti. V dokumentu je predstavljeno tudi evropsko leto spretnosti, ki obravnava vrzeli v znanju in spretnostih v EU ter s pobudami za prekvalifikacijo spodbuja digitalna in zelena tehnološka znanja in spretnosti. Poleg tega je izpostavljen pakt za spretnosti kot model skupnega sodelovanja, ki spodbuja sodelovanje med javnimi in zasebnimi subjekti pri obravnavanju potreb po spretnostih in spodbujanju vseživljenjskega učenja. Poročilo obravnava partnerstvo Agroživilski pakt za spretnosti, ki obravnava izzive na področju spretnosti v agroživilskem ekosistemu, in izpostavlja pomen projekta I-RESTART pri podpori pakta za spretnosti. Nazadnje besedilo poroča o pobudi Evropskega inštituta za inovacije in tehnologijo (EIT) za skupnosti znanja in inovacij na področju hrane, evropskih izobraževalnih okvirih in orodjih, ki prispevajo k razvoju in priznavanju spretnosti v Evropi.